May 22, 2020 7:22 PM

Puterea de a risca

Am înțeles din clipa în care am ales meseria de regizor de teatru că asta va implica un grad major de instabilitate, câteva riscuri, unele renunțări și mult curaj.

După șase ani  în mediul profesionist al teatrului românesc, 15 proiecte în teatre de stat și independente, unele reușite notabile, premii și lucrul alături de peste 100 de actori, îmi dau seama de paradoxul meseriei pe care o practic. Ea este, pe de o parte una de coordonare a tuturor creatorilor implicați, pe de altă parte un intim proces de căutare, adesea însoțit doar de singurătate. Este, în fond, un delir creativ dublat de o maximă responsabilitate. Un joc bine organizat.

În ciuda oricăror împotriviri, datoria artistului este de a crea, ținând piept feedback-urilor, confirmărilor, salturilor mai mici sau mai mari pe care le face. Artistul trebuie să dea înapoi umanității, să o reflecte prin propria viziune, cât mai intim, fiind totodată bine racordat la arta contemporană și la comunitatea sa.

Oricare ar fi fost durerile vreunui travaliu creativ, mi-am aflat întotdeauna alinarea în a-mi imagina lumi. Spectacolele mele sunt etape din viața mea, întrebări despre mine și ceea ce mă înconjoară. Acest teren de joacă e paradisul meu, unul pentru care sunt extrem de recunoscător.

Nu avem niciodată certitudinea descoperirii, dar putem avea încredere în căutare.

PIESE ORIGINALE

AMPLEXUS

DINGO DOGS

DRAG