Premiera

04.05.2014

Durata

1h 15min

14+

Cutia Pandorei

de Katalin Thuróczy
„Neputința de a numi este un bun simptom al emoției“

-spunea Roland Barthes în Camera Luminoasă.

„E aproape imposibil pentru un regizor să-și descrie munca: un fenomen scindat, împărtășit și calibrat de sensibilitățile actorilor, ale scenografului, ale tehnicienilor... Pot doar să arunc înspre potențialii spectatori frânturi din viitorul spectacol. 

Sunete horror. Palincă de pere. Topoare. Cutii. Feline. Piele fină. Bătrânețe. Povești. Comoară misteriosă. 

În Cutia Pandorei găsim amestecate într-un plat du jour ingrediente dintre cele mai diverse: personaje grotești, situații comice, povești dramatice, decor cu accente suprarealiste etc. Hilda și Bandi sunt două personaje animate de o poveste care se întinde, într-o adevărată saga de familie, peste mai bine de cinci decenii: istoria unei comori ascunse. Agresiunile lor perpetue scot la iveală elementele disfuncționale ale unei familii aflate mereu la un pas de îmbogățire... Un pas pe care nimeni nu e dispus să îl facă, fapt bine ilustrat în replica Hildei: „Ura lui taică-tu a fost mai mare până și decât lăcomia lui“.

Hilda și Bandi se rănesc, eliberând energii intense într-un perimetru de luptă strâmt, într-un spațiu aglomerat de „boarfe vechi. Ce se va întâmpla cu aceste două biete suflete când afară va fi frig și întuneric, iar camera va rămâne pustie? Toate celelalte lucruri intră în cutii. 

Mulțumesc celor doi actori, Miriam Cuibus și Cătălin Codreanu, pentru profesionalism, răbdare și bucurie de joc! Primul meu spectacol într-un teatru național li se datorează în mare măsură.”

Andrei Măjeri

No items found.
View All
Show Less

Distribuția:

Hilda: Miriam Cuibus
Bandi: Cătălin Codreanu

Echipa artistică:

traducerea: Anamaria Pop

regia: Andrei Măjeri
scenografia: Cristian Rusu
asistent de regie: Adina Lazăr

regia tehnică: [Arhidiade Mureşan] / Răzvan Pojonie
lumini: Jenel Moldovan, Alexandru Corpodean
sonorizare: Vasile Crăciun

foto: Nicu Cherciu

Festivaluri:

24 octombrie 2018 - Festivalul Comediei, Galați

17 octombrie 2018 - Comedy Cluj, Cluj-Napoca

Cronici

Go Back

Go Back