Premiera

17.09.2020

Durata

1h.50min

+14

Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois

de Cosmin Stănilă

„Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois” spune povestea actriței Eszter Nagy, care este diagnosticată cu demență, și a fiului ei, Cristi, care alege să se întoarcă acasă pentru a o îngriji.

În încercarea de a-și proteja mama de suferințele bolii și de a-i conserva imaginea publică și personalitatea artistică, lui Cristi începe să-i scape printre degete propria viață. Boala lui Eszter devine un al treilea personaj pe care cei doi îl înfruntă cu umor și curaj, dar care îi va face să se îndoiască de concepțiile lor despre grijă, iubire și demnitate.

,,Să fii martorul stingerii propriei conștiințe pare de nesuportat. În lume sunt 50 de milioane de oameni care trăiesc cu Alzheimer. Mulți dintre ei își privesc condiția cu împăcare, confruntându-se cu lipsa unui tratament, dar și cu stigma socială.

Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois e despre cum negociem cu iminența propriei dispariții.”

Cosmin Stănilă

Spectacol produs în cadrul proiectului cultural „Drama 5. Ediția a V-a”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Eveniment co-finanțat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca prin proiectul „Reactor 2020. Public și cadre de creație”.

No items found.
View All
Show Less

Cu:

Emőke Kató

Lucian Teodor Rus

Subiect: uitare & matricid

Gen: dramă bilingvă

Atmosferă: realism psihiatric


Regia: Andrei Măjeri
Decor: Adrian Balcău
Sound design: Adrian Piciorea
Light design & sonorizare: Cătălin Filip

Video: Mihai Stanciu

Foto: Bogdan Botaș

Festivaluri:

30 noiembrie 2020 - DaFest, Pitești (online)

Cronici

Go Back

Go Back