March 5, 2023 7:31 PM

Renovări la luciul apei (partea a II-a)


„Dacă teatrul ar schimba ceva, ar fi ilegal.” Am auzit asta pe undeva.

Dar din păcate, trei lucruri nu pot fi ascunse: dragostea, tusea și sărăcia.

Iar, uneori, trebuie să fugi ca dintr-o casă care se prăbușește.

Dacă era vis, el cuprinsese totul. Și asta mă făcea vulnerabil.

Rapid, se destrăma șiragul de mărgele și nu o mai putea opri nimeni.

Cel care visează e complet lipsit de putere. E carne vie.

Și arde și frige și n-are gură să strige.


Posibilitatea de a dezvolta prietenii în teatru e ca aceea de a găsi viață pe Marte. Cvasi nulă. Și totuși încerc, din totdeauna m-au fascinat cosmonauții. Cum? Te trezești din cel mai frumos vis și vrei să îl recreezi. Din unele vise rămâi cu frici, din altele cu senzații, iar altele nu vor fi ieșit niciodată de sub imperiul somnului. Dar fii atent cui îi împărtășești visele tale. Altfel, zeul teatrului te va scuipa din gura sa. Ar fi trebuit să fi-nvățat până la vârsta asta să ceri arvuna la-nceput. Nu e târziu…

În munca de a face invizibilul vizibil, în cele 1000 de morți ale spectacolelor tale, unele ”haine” îți plac, altele nu, dar noaptea tot gol dormi. Dintre toate căutările de a trage o linie între două puncte, te-ai provocat singur să nu fie ușor, să nu creezi în logica euclidiană. Tu cauți mereu actorul/actrița pe elipsă, ba chiar actorul/actrița pe hiperbolă. Dar teatrul e mereu ca proba condurului de cleștar. Greu la potrivire! Nu faceți ca mine! Nu caut să înțeleg și nu doresc să debutez vreodată!

”Cela ce prin adâncul înțelepciunii, cu iubirea de oameni toate le chivernisești și ceea ce este de folos tuturor le dăruiești…”

PIESE ORIGINALE

AMPLEXUS

DINGO DOGS

DRAG