Premiera

20.05.2020

Durata

1h 20min

14+

Amplexus

de Andrei Măjeri

„Într-un viitor apropiat, o societate distopică provoacă desfășurarea dicteului angoasant al protagonistului, conturând o destăinuire testamentară. Aici, oamenii au aproape totul, dar viața are o durată prestabilită. Încolțit de moarte, tatăl simte că i-au mai rămas atâtea de făcut înaintea morții ceremonios organizate de această societate. Receptorii dramei sunt mama și fiul.

Femeia/ Mama protestează original la adresa ordinii sociale, îndepărtându-se de lume, întorcând spatele plecării soțului, schițând astfel un poem ermetic prin tensiunea pe care o produce așteptarea chipului său. Dar fiul este supremul receptor, obligat să înțeleagă dorința de evadare a tatălui și condamnat s-o perpetueze”: 

"Privirea modifică lumea. Ne uităm în ea şi ea se uită în noi. Toata copilăria am avut urâtul sentiment că locuim într-un decor de teatru, și că pereții – pereți și masa – masă și scaunul – scaun, toate nu erau altceva decât niște minciuni. Decoruri, butaforie și culise. Dar noi, oricât de fake am fi fost, eram totuși vii, și nimeni – nimeni nu ne-ar fi putut juca drama mai bine decât o făceam noi."

Andrei Măjeri

No items found.
View All
Show Less

Distribuția:

Carola: Simona Urs

Andres: Radu Botar

Kristian: Cosmin Brehuță

Anni Frid Lyngstad: Mădălina Ciobănuc

Agnetha Falshay: Oana Marinescu

Benny Anderson: Vlad Rădulea

Bjorn Ulvaens: Mihai Rădulea

Echipa artistică:

regie: Andrei Măjeri

scenografie: Irina Chirilă

coregrafie: Attila Bordás

sound designer: Adrian Piciorea

corepetitor muzical: Oana Marinescu

foto: Florin Rotaru

afiș: Andrei Turenici

Festivaluri:

7 octombrie 2019 - Festivalul de Teatru Tragos, Tulcea

Cronici

Go Back

Go Back